Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی با اشاره به اینکه به لحاظ میزان بارش، بدترین دیماه را در طول سال های اخیر تجربه کردیم، گفت: ادارات اراک، شازند و مهاجران ۲۱ دی ماه تعطیلند.

سید علی آقازاده بیستم دیماه در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با قدردانی از همکاری محیط زیست استان، دستگاه قضایی، اعضای شورای تامین، فرمانداران و نیروی انتظامی در روزهای اخیر در مسئله آلودگی هوای اراک، اظهار کرد: تا ۱۶ دی ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تقریبا شرایط مشابهی را پشت سر گذاشته ایم، اما دی ماه ۹۹ در واقع یکی از بدترین دی ماه های سال های اخیر است چراکه شرایط خشکی را سپری کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در دی ماه سال جاری بارندگی نداشتیم و به تبع آن آلایندگی هوا بیشتر شد، گفت: امسال با توجه به کمبود فشار گاز در شبکه گازرسانی، شرکت گاز نتوانست گاز مورد نیاز نیروگاه را تامین کند به همین دلیل طی ۲۰ روز اخیر از مازوت استفاده می کند به طوری که در حال حاضر روزانه یک میلیون لیتر مازوت توسط نیروگاه حرارتی شازند در حال استفاده است.

اقازاده تصریح کرد: هفته بدتری را نسبت به دو سه هفته اخیر پیش رو داریم به همین دلیل کارگروه اضطراری تشکیل شده است تا گزارشی از وضعیت تولید برق دریافت شود، البته اگر گاز برای نیروگاه شازند تامین نشود، مجبوریم یک واحد دیگر را تعطیل کنیم چراکه طبق گزارشات چهار برابر حد مجاز آلودگی تولید شده است که دقیقا روی شهر اراک فرود می آید و هفته جاری شرایط بدتری خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه در پی کاهش میزان مصرف مازوت در نیروگاه شازند هستیم، افزود: اگر گاز تامین نشود ناچاریم که یک واحد دیگر از نیروگاه را تعطیل کنیم، می دانیم که در استان ها در هفته گذشته خاموشی داشته ایم و این خاموشی موجب نارضایتی مردم شده است، اما خوشبختانه در استان مرکزی میزان خاموشی ها کم بوده است.

استاندار مرکزی با بیان این پیشنهاد که در هفته جاری تمامی فعالیت های آلاینده تعطیل شود، اظهار کرد: به عنوان مثال کوره های آجرپزی و کارخانجات تولید شن و ماسه تعطیل و با کمک نیروی انتظامی ورود خودروهای سنگین به شهر ممنوع شود و از کمربندی ها تردد صورت گیرد، برخی از کارخانجات آلاینده طبق اعلام محیط زیست با محدودیت فعالیت روبرو شوند تا بتوانیم این شرایط را سروسامان دهیم.

وی با بیان اینکه، در شرایط خیلی بد، حتی می توان تعطیلی ادارات را در هفته جاری متصور بود که البته این امر بستگی به گزارشات محیط زیست از وضعیت آلودگی هوا دارد، گفت: از زمان آغاز موج سرما در کشور که به اواخر آذرماه باز می گردد، مصرف گاز خانگی بالا رفت و متاسفانه شبکه گاز نتوانست نیاز صنایع را از جمله نیروگاه شازند پوشش دهد. مسئولان استان و حتی ریاست جمهوری وعده عدم مصرف مازوت در نیروگاه شازند را داده بودند، اما در مسیر انتخاب سختی قرار گرفتیم، یا باید نیروگاه را تعطیل می کردیم که خسارات سنگینی را به دنبال داشت و باعث خاموشی استان و کشور می شد که به هیچ وجه به صلاح نبود، بنابراین طبق تصمیم کشوری، اجازه مصرف مازوت به نیروگاه های کشور داده شد.

آقازاده تصریح کرد: با وجود این اجازه، استان مرکزی و نیروگاه شازند کمتر از سهمیه در نظر گرفته شده، اقدام به مصرف سوخت مازوت کرد. با همه پیگیری ها، به دلیل قطع شدن گاز نیروگاه، دو واحد از مدار خارج شد، البته مجددا و به صورت مختصر و بسیار کم مقداری گاز برای نیروگاه تامین شد ولی به هر حال و علیرغم میل باطنی سقف مصرف مازوت برای نیروگاه تعیین شد چراکه اگر این میزان مشخص نمی شد نیروگاه خاموش می شد و خسارات سنگینی را در نیروگاه و مصرف برق خانگی متحمل می شدیم.

وی با اشاره به تعطیلی یک روزه ادارات اراک طی هفته گذشته، افزود: این تعطیلی فقط شامل حال استان مرکزی بود و هیچ استان دیگری اقدام به تعطیلی ادارات نکرد در حالی که اراک به نسبت به دیگر شهرها وضع بهتری داشت، اما سلامت مردم بسیار اهمیت دارد و از طرفی باید به مسئولان کشور اعلام شود که شرایط اراک شرایط خوبی نیست و شاید مجبور بشویم این تعطیلی ها را در هفته جاری داشته باشیم.

استاندار مرکزی تاکید کرد: از یکشنبه صبح، ۲۱دی ماه محدودیت هایی در برخی از صنایع و تردد ماشین آلات سنگین ورودی به اراک، تعطیلی کوره های آجرپزی، کارخانجات شن و ماسه و تولید آسفالت محدوده اراک تا پایان هفته اعمال می شود و امشب هم شورای تامین شهرستان اراک طی جلسه اضطراری برای منع ورود ماشین آلات سنگین به اراک تصمیماتی را اتخاذ می کند و اطلاع رسانی می شود.

آقازاده افزود: فردا بخش های اداری در شهرهای اراک، مهاجران و شازند، تعطیل خواهد بود، چراکه آلودگی ها در این سه شهر تاثیر گذار است و تمام تلاش ما بر این است که همین یک روز تعطیلی را طی هفته جاری داشته باشیم چراکه بنا بر پیش بینی های هواشناسی احتمال بهبود شرایط هوا از روز سه شنبه وجود دارد، همچنین کاهش میزان مناسبی از مازوت مصرف نیروگاه نیز مدنظر است به همین دلیل اندکی از میزان مصرف سوخت مازوت نیروگاه کمتر می کنیم و امیدواریم که شرکت گاز، گاز بیشتری در اختیار نیروگاه بگذارد که همین دو واحد فعال فعلی با حداقل مازوت و حداکثر گاز فعال باشد تا از شرایط اضطرار خارج شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست آلودگی هوا اراك شازند نيروگاه نیروگاه شازند مصرف مازوت هفته جاری دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۶۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟

به گزارش خبرآنلاین، وزارت نیرو در حالی وعده اتمام خاموشی‌ها را دوباره مطرح کرده که ناترازی برق و گاز در کشور همواره از مشکلات اساسی است که مسئولان هم به آن اعتراف می‌کنند. بزرگ‌ترین قربانی در این میان صنایع هستند که همواره با قطعی‌های پیاپی مواجه شده‌اند.

تجارت نیوز در خبری نوشت:طبق گزارش‌های سال گذشته، بسیاری از شهرک‌های صنعتی هفته‌ای دو روز به دلیل کمبود برق تعطیل می‌شدند. تعطیلی‌های پیاپی صنایع مهمی چون فولاد خوزستان به دلیل نبود برق، زیان بزرگی به این صنایع تحمیل کرده است. از سمت دیگر، دادن مرخصی اجباری به کارکنان در چنین شرایطی، مشکلات معیشتی بزرگی به دنبال داشته است.

دولت در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی کرده است مصرف برق در هر سال ۴/۵ درصد رشد کند. وزارت نیرو در جوابیه‌ای که با عنوان «ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!» منتشر شده بود، مدعی است افزایش ظرفیت هشت هزار و ۵۰۰ مگاواتی تولید برق از ابتدای دولت سیزدهم میسر شده است.

گفته می‌شود کشور برای جبران کمبود برق، سالانه به راه‌اندازی حدود پنج هزار مگاوات نیروگاه‌های برق جدید نیاز دارد. به گفته مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در ابتدای دولت سیزدهم رقم ناترازی، حدود ۱۴ هزار مگاوات بوده و پیش‌بینی این است امسال با اقداماتی که صورت می‌گیرد ناترازی به حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاوات برسد.

طبق این اظهارات ناترازی برق همچنان رقم چشمگیری است و به نظر نمی‌رسد افزایش ظرفیت‌های عنوان‌شده این ناترازی را جبران کند.

مسئولان به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان، راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند

طی سال‌های گذشته در صنعت برق کشور سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته و در عین حال تلاشی برای جایگزینی با انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود تکنولوژی در این بخش نیز دیده نمی‌شود. طی این مدت، تامین برق مورد نیاز از طریق مدیریت مصرف، تعطیلی صنایع، کارخانه‌ها، ادارات و خاموشی‌های مکرر منازل صورت گرفته است. در این زمینه انتظار از مصرف‌کنندگان برای کاهش بحران برق و بی‌توجهی به ناکارایی نیروگاه‌ها، یکی دیگر از معضلات جدی صنعت برق است.

این در حالی است که برنامه‌های عملیاتی نامبرده در کشور باید نتایج مشاهده‌پذیر داشته باشند. افزایش بحران حاکی از مشکلاتی در پیاده‌سازی برنامه‌های عملیاتی صنعت برق است. به دنبال آشکار شدن بحران‌ها، مسئولان مربوطه به جای واگذاری راه‌حل به مصرف‌کنندگان باید راهکاری عملیاتی برای کمبود برق در آستانه تابستان پیدا کنند. از این رو فرهنگ‌سازی زمانی کارساز خواهد بود که بحران را درست نشانه گرفته باشند. در این زمینه به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف مشترکان خانگی بحران برق را حل کند و افزایش مشارکت مشترکان خانگی در پویش، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهد.

تامین انرژی بخش مولد از منابع پایدار و بازدهی پایین نیروگاه‌ها

ایران از مستعدترین کشورهای دنیا برای توسعه انرژی‌های پاک به‌ویژه انرژی خورشیدی است؛ اما تاکنون سرمایه‌گذاری قابل ملاحظه‌ای در حوزه انرژی‌های پاک در کشور مشاهده نشده است. طبق گفته وزارت نیرو، ظرفیت تامین برق از طریق منابع تجدیدپذیر در کشور ۱۰۶۶ مگاوات در سال است. اما به نظر نمی‌رسد ظرفیت ۱۰۶۶ مگاواتی تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، بتواند مشکل تامین برق را حل کند.

بر اساس جوابیه وزارت نیرو، در بخش تجاری برای نخستین بار طرح‌های تشویق‌محور پیش‌بینی شده است. در حوزه کشاورزی در صورتی که کشاورزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ۱۵ درصد از مصرف روزانه آنهاست از برق تولیدی حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

پیشتر گفته شده بود ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۱۰۶۶ مگاوات است. به نظر نمی‌رسد چنین رقمی حتی نیازهای بخش کوچکی از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را برطرف کند. اگر قرار است تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان به سوی منابع تجدیدپذیر حرکت کنند، آیا نباید ظرفیت مورد نیاز آنها نیز وجود داشته باشد؟

چندی پیش علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، در حاشیه بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا اظهار کرد: «بخش عمده توسعه صنعتی بر پایه انرژی انجام شده است. به طوری که امروزه با آنالیز صنایع مشخص می‌شود سرانه مصرف برق ما در صنایع نسبت به متوسط جهان بسیار بالاتر است.»

طبق گفته او، ایران در اغلب صنایع انرژی‌بر جزو ۱۰ کشور برتر است. محرابیان توضیح داده بود: «اگر مصارف انرژی و توسعه صنایع را بر پایه انرژی ببینیم، در اغلب صنایع انرژی‌بر هستیم.» اما بنا بر اظهارات او، در حوزه بهینه‌سازی، افزایش کارایی، راندمان و روش‌های ترکیبی که می‌تواند از انرژی بیشترین آورده را داشته باشد، همچنان به برنامه‌های عملیاتی جدی‌تری نیاز است.

این اظهارات نشان می‌دهد نبود راندمان بهینه و کارایی پایین‌تر از سطح انتظار نیروگاه‌ها و از طرف دیگر تامین انرژی صنایع از روش‌های ناپایدار، کماکان از عوامل اتلاف انرژی در کشور محسوب می‌شود.

نصرالله زارعی، معاون پیشین شرکت مهندسی و توسعه نفت و کارشناس حوزه انرژی، در گفت‌وگو با فرارو اذعان کرده است: «نیروگاه‌های ما، نیروگاه‌های قدیمی هستند و نسبت به نیروگاه‌های استاندارد دنیا، بازدهی پایینی دارند. در سراسر دنیا شاهد فعالیت نیروگاه‌های جدیدی هستیم که از تکنولوژی‌های روز دنیا بهره می‌برند. این نیروگاه‌ها بالای ۵۵ درصد راندمان دارند. این در حالی است که برخی نیروگاه‌های ما تنها ۲۰ درصد بازدهی دارند. از همین‌جا می‌توان به اختلاف فاحش در بازدهی پی برد. ما در این وضعیت، سرمایه‌سوزی بالایی داریم. همچنین در بخش انتقال و توزیع انرژی با مشکلاتی مواجهیم چراکه سیستم‌های انتقال ما نیز به‌شدت فرسوده هستند. در نتیجه انرژی هدرشده ما از نیروگاه‌ها تا رسیدن به خانه‌ها بسیار زیاد است.»

نقد رویکرد وزارت نیرو نه‌تنها اجحاف در حق تلاشگران عرصه صنعت برق نیست، بلکه در راستای عملیاتی‌تر شدن راهکارها و پویایی ارتباط تلاشگران حقیقی عرصه صنعت برق و وزارت نیرو است. پیشگیری از بحران‌های پیش روی صنایع و مشترکان خانگی برق، باید از رویکردهای جدی وزرات نیرو باشد.

چنانچه در مراسم رونمایی از پویش با انرژی به قطعی‌های پی‌درپی برق استان‌های جنوبی کشور اشاره شد، انتظار می‌رود وزارت نیرو به قدردانی از کارگران صنعت برق این استان‌ها بسنده نکند و فکری به حال قطعی برق این مناطق کند. به نظر نمی‌رسد کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر باشد.

اگر راهکاری عملیاتی برای بحران برق در تابستان پی گرفته نشود، همچون سال‌های گذشته شاهد گزارش‌هایی مبنی بر خاموشی‌ها و تعطیلی‌ پیاپی صنایع خواهیم بود.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903181

دیگر خبرها

  • پرسپولیس باید از سپاهان الگو بگیرد
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/خسارت ۱دهه توقف ذخیره‌سازی گاز ایران
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • فراز، رودرروی صخره سخت قعرنشینان لیگ
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش
  • تابستان منهای خاموشی
  • پیکان درخانه باخت و نگران سقوط شد
  • خالدآبادی دلیل استقلالی‌شدنش را فاش کرد
  • پست گلر جوان استقلال برای اولین تجربه بازی
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟